Fabia

Novo lice Fabije

Izvršen je facelift modela Fabia koji se najbolje uočava kroz promenu dizajna prednjeg dela vozila. Vertikalne linije su zamenjene horizontalnim. Potpuno nove eksterne boje i felne su dostupne a i izgled unutrašnjosti je izmenjen. Fabia je postala naprednija.

U ponudi su potpuno novi motori.
Pored već poznatih benzinskih motora 1.2/44 kW i 1.2/51 kW, tu je novi turbo benzinski motor 1.2 TSI sa 63 kW odnosno 77 kW zavisno od odabrane varijante. Ove osnažene verzije mogu se poručiti sa sedmo-stepenim automatskim DSG menjačem koji je zamenio 6-stepeni automatski menjač Tiptronic.

Tu je i novi raspon dizel motora. Tu su 1.6 TDI CR/55 kW i 1.6 TDI CR sa 66 odnosno 77 kW zavisno od odabrane varijante. Ovi navedeni dizel motori koriste common rail tehnologiju ubrizgavanja goriva i opremljeni su sa DPF filterom protiv čestica štetnih gasova. Zajedno, benzinski motori i dizel motori u potpunosti ispunjavaju EU 5 normu emisije štetnih gasova.

 

Novi 1.2 TSI benzinski motor odlikuje se neverovatnim performansama, odličnim ubrzanjem, tihim radom i malom potrošnjom goriva.

Spoljašnost

Promena dizajna je učinila spoljašnji izgled Fabie više dinamičnijom i robusnijom. Horizontalne linije prednjeg branika sa novom maskom, sa modificiranim vizirom i haubom i novo dizajnirana svetla za maglu opremljena sa funkcijom dnevnih svetala su optički proširili prednji deo vozila.

Paleta eksternih boja je dopunjena sa Pacific plavom i novom  Rallye green metalik bojom. Ponuda felni sada uključuje 16'' Elba i Comet aluminijumske felne kao i potuno nove poklopce za 14'' Comoros, odnosno  15'' Sattellite čelične felne. Po prvi put model Fabia sada može biti poručen sa krovnim nosačima (u crnoj ili crno/sivoj kombinaciji).

Napredna tehnologija

Mnoge su promene u unutrašnjosti modela koje ne samo da su povećale komfor putnika već i poboljšale funkcionalnost i upravljivost samog vozila.

Novi multifunkcionalni upravljač sa tri ili četiri kraka omogućava jednostavniju kontrolu radio uređaja ili telefona dok je estetski gledano unutrašnjost  unapređena sa poboljšanom instrument tablom koja sadrži nove kontrolne funkcije zajedno sa novim grafičkim dizajnom.
Klima uređaj i tipke za kontrolu izgledaju lepše i kvalitetnije. Novi materijali i dizajn presvlaka su Domino Chess dizajn zajedno sa Drops Blue dezenom.