Karakteristican element novog dizajna su oštri rubovi prednjih svetala i svetala za maglu. Donji deo prednjih svetala opremljen je ukošenim pokrovima, koji podsecaju na eleganciju ceškog kristala. Što se tice funkcionalnosti, svetla za maglu su u najvišem nivou opreme opremljena corner funkcijom i svetlima za dnevnu vožnju. Rapid pozadi ima velika i upadljiva ŠKODA slova.

Velika zadnja svetla useceno su u strane i u tami svetle na tradicionalan ŠKODA nacin u obliku slova C. Dizajn Rapida oduševice Vas svojom jednostavnošcu i preciznošcu. On predstavlja novi dizajn ŠKODA marke koji se odlikuje jasnim linijama, cistim površinama i uravnoteženim proporcijama.

Prednja rešetka zajedno sa prednjim svetlima stvara celinu dizajna koja vizuelno širi automobil. Novi ŠKODA logotip istice se iznad hromiranog okvira rešetke.

Ako Rapid gledate od nazad ili sa strane primeticete ne samo elegantne jasne površine i dinamicne oštre linije, nego i robusnost automobila koja istice pouzdanost i snagu. Velika peta vrata cine vrlo funkcionalan element dizajna, jer Vam nude izvrstan pristup prtljažniku. Upadljive ukošene površine kreiraju prostor za registarsku oznaku.