Superb Combi

Sadašnja generacija Superb modela nudi kupcima prostran automobil koga odlikuje napredna tehnologija (TSI, DSG menjač, AFS podesiva prednja svetla i TwinDoor sistem otvaranja prtljažnika). Novi Combi pruža nove pogodnosti u odnosu na one koje “liftback” varijanta već poseduje.

Prvenstveno, prostran prtljažni prostor zapremine 633/1.865 litara sa brojnim praktičnim elementima koji povećavaju udobnost, dvodelni panoramski sunčani krov sa kliznim prednjim delom, električno otvaranje i zatvaranje gepeka sa rasvetom, napredni 4 x 4 pogon, i takođe u toku 2010, KESSY sistem za otključavanje, zaključavanje i pokretanje automobila bez upotrebe ključa.

 

Dimenzije elektronski podesivog panoramskog sunčanog krova iznose 1.364 x 870 mm. Kada se prednji sklopni i pomični deo otvori, pojavljuje se staklo koje ograničava prodor buke i vazduha u unutrašnjost automobila. Prednji deo i nepomični deo sunčanog krova izrađeni su od bojenog stakla što obezbeđuje maksimum udobnosti (prodor minimalne količine svetlosti i toplote u unutrašnjost). Kontrolni elementi u modulu krova nalaze se na dohvat ruke vozača i suvozača. Ceo panoramski sunčani krov je prekriven elektro podesivom mrežom.

Električno kontrolisana vrata gepeka

Elegantne i istovremeno dinamične linije automobila skladno se završavaju vratima gepeka. Zajedno sa novim oblikom grupe zadnjih svetala, ovo je jedan od glavnih aduta novog Superb Combi modela u pogledu dizajna.

Značajan element koji dodatno povećava funkcionalnost i udobnost jeste mogućnost električnog otvaranja i zatvaranja gepeka. Bilo pritiskom na dugme na ključu za daljinsku komandu ili dugme na unutrašnjosti vrata gepeka i središnje konzole. Osim toga, moguće je podesiti visinu (gornji položaj) otvaranja vrata gepeka. Prljanje ruku prilikom otvaranja i zatvaranja istih po lošem vremenu, stvar su prošlosti.

Vrata gepeka zadovoljavaju stroge standarde bezbednosti. Opremljene su zaštitom od naglog zatvaranja, dok na primer, otvaranje i podešavanje položaja prati zvučni signal iz zvučnika.

Novi koncept prtljažnog prostora

Promenljiva zapremina prtljažnog prostora je jedna od velikih prednosti novog modela. Osnovna zapremina od 633 litara može se povećati, nakon spuštanja zadnjih sedišta, čak i do 1.865 litara, što omogućava prevoz velike količine tereta ukoliko je to neophodno.

Novi koncept (koji nije standard za sve verzije) ukjučuje između ostalog i dno sa elementima za pričvršćivanje prtljaga (sistem sa integrisanim aluminijumskim trakama) i automatsko rolo prekrivanje prtljaga, preklopne kuke i šest tačaka za fiksiranje za program mreže, kao i LED svetlo koje se može skidati. Osvetljenje prtljažnika i prostora iza automobila obezbeđeno je sa par lampi smeštenih sa unutrašnje strane vrata prtljažnika.

Utovarni nivo visine od samo 600 mm i dno koje se može proširiti omogućavaju da gornja ivica zadnjeg branika bude pokrivena tako da ne može doći do njegovog oštećenja, što u značajnoj meri olakšava rukovanje glomaznim ili teškim prtljagom.