Superb

Zahvaljujući patentiranoj konstrukciji TwinDoor sistema, nova Škoda Superb kombinuje praktične prednosti limuzine sa elegancijom sedana. Jedinstven pristup dizajnu čini novi Superb izuzetnim vozilom. Prostrana unutrašnjost i korišćeni materijali podići će udobnost tokom putovanja na izvanredan nivo.

Superb stiže sa nekoliko potpuno novih elemenata. Po prvi put na Škodinim vozilima uvodimo vazdušne jastuke za vozačeva kolena i zadnja sedišta (ukupno 9 vazdušnih jastuka), asistenciju za parkiranje i Bi-Xenon prednja svetla sa AFS. Uz 1.8 TSI/118kW motor koristi se sedmostepeni automatski DSG menjač, kao i trokraki (3-spoke) multifunkcionalni volan.

 

Emory enterijer, koji kombinuje nekoliko materijala boje slonovače (tkanina, koža i sintetička koža), savršeno se uklapa uz Elegance verziju. Kontrolna tabla dolazi u dvobojnom dizajnu (crno / slonovača) na svetloj pozadini.

TwinDoor sistem

TwinDoor, unikatni sistem otvaranja vrata prtljažnika, originalni je tehnički dizajn koji će vas ostaviti bez daha. Ako želite da smestite manje stvari u gepek, jednostavno ga otvorite, kao što bi ste otvorili gepek na klasičnom sedan modelu.

Čak ni kabast teret nije nikakav problem za novi Superb. Zahvaljujući TwinDoor sistemu možete otvoriti zadnji gepek, zajedno sa zadnjim prozorom, kao što bi ste uradili na limuzini. Tako dobijate komforan pristup prostoru za prtljag, čija se zapremina može povećati sa 565 na čitavih 1670 litara spuštanjem zadnjeg sedišta.

I još jedna stvar koja će vam se dopasti. Nema više potrebe da zalupite poklopac gepeka, dovoljno je da pustite da sklizne, nakon čega će se električna brava automatski zaključati. Zaista je zadivljujuće šta sve može novi Superb!

Bi-Xenon prednja svetla sa AFS

Prednja svetla novog Superb modela, sa neobičnim oblikom koji prelazi preko ivice krila, daju prednjem delu automobila dinamičan izgled, deluju moćno i dramatično i deo su elegantnog dizajna čitavog vozila, koji se mora primetiti.

Bi-Xenon prednja svetla daju odlično osvetljenje i, u kombinaciji sa novim AFS (Adaptive Frontlight System – adaptibilni sistem prednjeg osvetljenja), multifunkcionalna su. Ovi farovi automatski prilagođavaju osvetljenje različitim situacijama u vožnji, okreću se na krivinama, podešavaju svetlosnu površinu u zavisnosti od brzine i trenutnih uslova vožnje i nude različite režime osvetljenja, npr. za vožnju po gradu, na autoputu, ili vožnju po kiši.

Funkcija "tourist light" koristi se kada vozač ulazi u državu u kojoj je upravljački sistem na suprotnoj strani od one za koju je automobil proizveden. Na primer, automobil namenjen za vožnju na desnoj strani neće zbunjivati vozače u zemlji u kojoj se vozi levom stranom.